מרק כתום

מתכון למרק כתום
רמת קושי: בינוני זמן הכנה 35 דקות זמן בישול 1 שעות זמן כללי 1 שעות 35 דקות
כמות מנות: 7

מצרכים למרק בסיר גדול

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    חממו בסיר רחב 3 כפות שמן זית, חתכו את הבצל והכרישה לקוביות קטנות וטגנו מספר דקות, בסיום אם בא לכם תוסיפו 3 שיני שום כתושות. תוסיפו מעט מלח.

    בנתיים חותכים את שאר הירקות
  2. שלב 2

    תוסיפו לסיר את הירקות החתוכים: הגזרים, הדלורית, הבטטות, הדלעת (לנקות מגרעינים וכו'), תוסיפו גם את תפוח האדמה הקלוף והחתוך.
    ערבבו הכל ותוסיפו מים עד לגובה הירקות, תוסיפו מלח פלפל וכפית כורכום, חצי כפית אגוז מוסקט וערבבו הכל, סגרו מכסה תביא לרתיחה ל-3 דק' ותנמיכו לעוצמה בינונית נמוכה לבישול של כשעה.

  3. שלב 3

    לאחר כשעה תבדקו שהירקות מספיק רכים, קחו בלנדר מוט ותתחילו לטחון, אם צריך תוסיפו עוד קצת מים, רצוי להוסיף שלותרבעי פחית קרם קוקוס כדי לקבל מרקם קרמי עשיר.
    אפשר כמובן גם לטחון הכל במעבד מזון גדול.

    רצוי להגיש עם קרוטונים ופטרוזיליה טרייה

הערות

לא חובה קרם קוקוס אפשר רק מים.

מילות מפתח: מרק כתום,מתכון למרק כתום פרווה

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *