חומוס ביתי מושלם

מתכון לחומוס ביתי מושלם
מתכון לחומוס ביתי מושלם

תיאור

מתכון לחומוס ביתי מושלם בקלי קלות, זה אולי נראה לכם מסובך אבל לא, זה יוצא כמו במסעדות, אפשר לאכול אותו עם כף עוד כשהוא חם ופשוט לא תפסיקו לנגב אותו עם פיתה טרייה, וגם - נותן לכם רעיונות איך להגיש אותו למשפחה לחברים ולכם :)

רמת קושי: בינוני זמן הכנה 10 דקות זמן בישול 2 שעות זמן כללי 2 שעות 10 דקות
כמות מנות: 3

מצרכים לחומוס שיתאים לכ-3 סועדים

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    משרים 250 גרם גרגירי חומוס (רצוי מהזן הגדול יותר) למשך לילה שלם בקערה גדולה עם מים (שיכסו אותם היטב!) וכפית אבקת סודה (מערבבים ומכסים את הקערה), אחרי לילה מסננים ושוטפים.

  2. שלב 2

    מבשלים את גרגירי החומוס המושרים בסיר גדול עם הרבה מים, מוסיפים כפית אבקת סודה לשתייה, 4 שיני שום קלופות וחצי בצל לבן, מבשלים הכל כשעה וחצי או שעתיים או עד שהגרגירים מתחילים להיות רכים. המים יתאדו קצת ותוכלו לראות את שאריות הגרגירים דבוקים לדפנות הסיר. אפשר גם להוציא חומוס אחד ולבדוק שהוא רך, בסיום מסננים את גרגירי החומוס מהמים אבל שומרים קצת ממי הבישול (חובה!) ושומרים גם כמה גרגירי חומוס בצד להגשה אח"כ מלמעלה.

  3. שלב 3

    מעבירים למעבד מזון חזק (של נינג'ה למשל) את כל גרגירי החומוס השום והבצל שבישלנו וסיננו + 90 גרם קוביות קרח. מבצעים טחינה ראשונית.

    *למרקם חומוס חלק יותר אפשר להוציא את קליפות גרגירי החומוס אחת אחת! (לא כ"כ קריטי בעיניי).
  4. לאחר מכן מוסיפים מיץ מלימון סחוט טרי, כפית מלח גס, 200 גרם טחינה גולמית, כפית כמון או חצי כפית לפי הטעם האישי שלכם וכ-120 גרם שמן זית, טוחנים הכל טועמים ואם צריך מתקנים טעם לפי טעם אישי.

הערות

רעיונות הגשה: ניתן להגיש עם פרגיות קצוצות מתובלות במעט אבקת מרק, בהרט כמון ופלפל שחור גרוס, צורבים הכל ומגישים במרכז הצלחת.

ניתן להגיש עם בשר אסאדו במרכז הצלחת שאת האסאדו מתבלים בברביקיו דבש צ'ילי מתוק ומעט סילאן.

ניתן להגיש עם בשר טחון צנוברים קלויים ופיסטוקים במרכז הצלחת! זילוף של שמן זית ומעט סחוג ירוק חריף.

מילות מפתח: מתכון לחומוס ביתי מושלם

שאלות ותשובות

פתח בהרחבה:
האם חייב לדייק בכמויות?

רצוי לדייק בכמויות שכתבתי, אך כמובן שאפשר לשחק עם הכמויות לפי הטעם האישי שלכם. ניתן לוותר על הכמון גם ולהפחית בשמן הזית.

מה הם זני החומוס השונים?

ברוב החומוסיות משתמשים בזנים הדס (גודל בינוני 8-10 מ"מ) וזהבית אך רוב האנשים משתמשים בזן הבולגרי (5-6 מ"מ - מיובא מטורקיה)

רעיונות מעניינים עם מה להגיש את החומוס? :)

כמו שכתבתי: פרגיות קצוצות מתובלות במרכז, אסאדו במרכז, בשר טחון במרכז עם צנוברים ופיסטוקים, משוואיה (ירקות שרופים) במרכז וביצה קשה, גרגירים במרכז ופול. אפשר גם להשתמש לפני שטוחנים הכל ולהכין משאוושה. אין סוף רעיונות :) יש גם "חמשוקה" שזה חומוס שקשוקה, שווה!

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *