תיאור
כרוב סגול במיונז שאפשר להכין כחלק ממגוון הסלטים לשבת קודש או להכין כחלק ממגוון הסלטים ליום העצמאות או לעל האש, שווה, קל להכנה, ועם טריק מיוחד!
כרוב סגול במיונז
מצרכים
הוראות
סרטון
כבוי
פעיל
-
שלב 1
חתכו את הכרוב כמו בסרטון - לחתוך גזע קשה מלמטה, לחתוך לרבעים ואח"כ לחתוך דק דק כמו שחותכים שווארמה :) אפשר גם לקצוץ במעבד מזון אבל זה יצא קצת יותר גס בחיתוך.
-
שלב 2
שיטה מדליקה: תעבירו את הכרוב למסננת מעל קערה, תמליחו אותו ותערבבו טוב, תנו לכרוב לעמוד כשעה ואתם תראו שיוצאים ממנו הנוזלים לתוך הקערה. בסיום לוקחים נייר סופג וסופגים את הכרוב מכל הנוזלים שהגיר.
היתרון בשיטה זו שאנחנו מוציאים את הנוזלים מהכרוב לפני שאנחנו מאחסנים אותו במקרר, מה שבד"כ קורה זה שהכרוב מגיר לתוך הקופסה במקרר את הנוזלים שלו. -
שלב 3
העבירו את הכרוב לקערה גדולה, תוסיפו מיונז או מיונז קל, תמליחו אם צריך (זהירות כיוון שבתהליך ההמלחה מקודם הכרוב כבר הופך למלוח), מערבבים הכל טועמים אם צריך מתקנים טעם סוגרים ומעבירים למקרר.
מי שרוצה יכול להוסיף כפית סוכר גדושה זה ישדרג את הטעם.