תיאור
שקשוקה תרד פרווה שמכינים בקלי קלות עם הרבה בצל מטוגן והרבה אהבה, טעימה ברמות קשות, לאכול עם חלה טרייה בבוקר ולהתענג.
שקשוקה תרד פרווה
מצרכים לכ-2-3 סועדים
הוראות
-
שלב 1
חתכו 2 בצלים לבנים לקוביות קטנות ו-4 שיני שום תקצצו גס. הניחו בצד. משתמשים ב-3 חבילות של תרד טורקי, מפרידים עלים מהגבעולים ומסדרים גם כן בצד.
-
שלב 2
חממו מעט שמן זית במחבת רחבה וגדולה, טגנו את הבצל עד שיתקרמל ולקראת הסוף תוסיפו את השום. מי שאוהב חריף יכול לקצוץ פלפל ירוק חריף ולהוסיף. לאחר שהבצל התקרמל תוסיפו את כל עלי התרד הטורקי שהפרדתם, גם אם אתם רואים שיש הרבה אל תחששו כל הנפח יצטמצם.
-
שלב 3
מוסיפים מלח פלפל מבשלים הכל כמה דקות על עוצמת אש בינונית, אחרי שהכל הצטמצם, צרו גומות במחבת, תשברו לכלי נפרד כל פעם ביצה (תבדקו שאין דם חלילה ושאין שום קליפות) ותוסיפו כל פעם ביצה לכל גומה. סגרו מכסה ובשלו את הביצים עד לרמה הרצויה.
רצוי לאכול עם סלט טוב בצד, לזלף קצת טחינה אם אוהבים או גבינה בולגרית טובה.
הערות
מי שרוצה להפוך את השקשוקה לחריפה וחלבית שיטגן גם פלפל ירוק ויוסיף שמנת לבישול.