עוף חמוץ מתוק

מתכון לעוף חמוץ מתוק אסייתי
רמת קושי: בינוני זמן הכנה 8 דקות זמן בישול 13 דקות זמן כללי 21 דקות
כמות מנות: 2

מצרכים ל-2 סועדים

לרוטב חמוץ מתוק

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    קצצו את הג'ינג'ר והשום והניחו בצד. בנתיים תוסיפו לקערה 2 כפות קורנפלור מים ושמן, ערבבו טוב עד שתתקבל תערובת סמיכה אחידה. תוסיפו את קוביות העוף לתערובת הזו וערבבו היטב. קמחו כל קוביית עוף ותעבירו לצלחת אחרת.

  2. שלב 2

    חממו שמן לטיגון עמוק ותכינו רוטב חמוץ מתוק: תוסיפו לקערה את הסוכר החום, החומץ, המיץ לימון סחוט טרי הסויה הטריאקי הצ'ילי מתוק וכף קורנפלור וערבבו היטב (אפשר להוסיף גם כף שמן שומשום) עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה ללא גושים.

  3. שלב 3

    את קוביות העוף ששמרתם בצד טגנו בשמן החם עד להזהבה קלה ותוציאו לרשת טיגון, כבו את האש למספר דקות ואח"כ תחממו שוב את השמן ותנו טיגון נוסף לקוביות העוף שטיגנו פעם אחת כבר. (ככה הן יצאו ממש פריכות)

  4. שלב 4

    תוסיפו למחבת גדולה או לווק מעט שמן או שמן שומשום וחממו, ברגע שהשמן חם (ולא רותח מדי!) תוסיפו את הג'ינג'ר והשום לבפנים, טגנו חצי דקה ותוסיפו את הרוטב חמוץ מתוק שהכנו מקודם, ערבבו וברגע שתראו שהוא יתחיל להסמיך ולהתקרמל תוסיפו את קוביות העוף המטוגנות, תמליחו מעט תנו עוד עירבוב אתם תראו איך שהרוטב עוטף את קוביות העוף. בשלב הזה ניתן להעביר לצלחת ולהגיש עם שומשום + שומשום שחור ובצל ירוק. תהנו!

הערות

מתיקות וחמיצות של הרוטב לפי טעמכם האישי!

מילות מפתח: עוף חמוץ מתוק,מתכון לעוף חמוץ מתוק

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *