סלט טבולה

סלט טבולה
סלט טבולה

תיאור

סלט טבולה אותנטי ערבי שמכינים בבית בקלי קלות, הוא טעים הוא בריא הוא מפוצץ בסיבים תזונתיים ואתם פשוט חייבים להכין אותו כי הוא יבוא לכם כמו כפפה על השולחן!

סלט טבולה

רמת קושי: מתחיל זמן הכנה 30 דקות זמן כללי 30 דקות
כמות מנות: 1

מצרכים לסלט בגודל בינוני

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    תוסיפו לקערה גדולה שליש כוס בורגול דק גרישה (כוס בנפח 250 מ"ל), תקלפו ותחתכו לקוביות קטנות את העגבניות, תוסיפו אותן לאותה קערה של הבורגול ביחד עם המיץ שלהן. חתכו 2 לימונים ל-2 וסחטו לקערה, תוסיפו כף שמן זית, קצת מלח, ערבבו, תנו להכל לשבת כחצי שעה. הבורגול יספח את כל החמיצות ונוזלי העגבניות.

  2. שלב 2

    הפרידו את גבעולי הנענע והפטרוזיליה, שטפו היטב או תשרו בקערות עם מים, חתכו בצל סגול לקוביות קטנות, אחרי שעברה חצי שעה תוסיפו את הבצל לקערה עם הבורגול הדק, תקצצו את הנענע והפטרוזיליה גס ותוסיפו גם כן. קצצו בצל ירוק ותוסיפו, תבלו עם מלח פלפל שמן זית ואם תרצו שיהיה חמוץ יותר תסחטו עוד לימון, אפשר גם להוסיף קצת גרידת לימון. ברגע שהסלט יושב הוא עוד יותר טעים ביום שלמחרת.

    חמיצות היא עניין של טעם אישי

הערות

לסלט גדול יותר פשוט תכפילו כמויות!

מילות מפתח: סלט טבולה

שאלות ותשובות

פתח בהרחבה:
כמה זמן אפשר לשמור במקרר?

מספר ימים וזה יהיה אפילו טעים יותר! הירקות יוציאו את הנוזלים שלהם והלימון יתפוס טוב!

מה לגבי מליחות ושמן?

לפי הטעם האישי שלכם. ואם בא לכם גם יותר לימון ולהוסיף עוד עגבנייה ונענע זה גם בסדר. אם יש קצת גבעולים זה גם בסדר, בסופו של דבר אלו סיבים תזונתיים מעולים.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *