כנפיים ברוטב חמאת בוטנים וצ’ילי
תיאור
כנפיים ברוטב חמאת בוטנים וצ'ילי כמו ביומנגס, טעים, אמריקאי, מושחת, הילדים יעופו על זה! תנסו בבית וספרו איך יצא לכם!
מרכיבים ל-4 סועדים
הוראות
-
שלב 1
חממו שמן לטיגון עמוק בסיר.
-
שלב 2
תוסיפו לקערה גדולה את כל החומרים היבשים (קמח לבן, פפריקה, כורכום, מלח, ופלפל שחור גרוס), ערבבו טוב ותוסיפו את הכנפיים. תדאגו שיצפו היטב בתערובת.
-
שלב 3
טגנו את הכנפיים בשמן שחיממתם (תדאגו שהשמן יהיה על 170 מעלות, לכן תכינו כל פעם 2-3 כנפיים), תוציאו את הכנפיים כשהן זהובות וקראנצ'יות לרשת טיגון.
-
שלב 4
תוסיפו לסיר רחב 3 כפות גדושות של ממרח חמאת בוטנים חלק, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק ו-3 כפות של רוטב סויה. מעט מיץ מלימון סחוט וכוס ציר עוף או מים (בנפח 240 מ"ל), תוסיפו עוד 3 שיני שום כתושות ערבבו הכל על עוצמת אש בינונית עד שכל הרוטב מתאחד, תטעמו קצת ואם צריך תקנו תיבול לפי טעמכם האישי. (יותר חמוץ או יותר מתוק)
-
שלב 5
תוסיפו את הכנפיים המטוגנות לרוטב ותעטפו אותן היטב ברוטב. אל תבשלו יותר מדיי. מגישים בצלחת עם פרוסות פלפל צי'לי אדום, מעט בוטנים גרוסים ומעט ירוק כמו פטרוזיליה או עירית קצוצה. בתיאבון!
הערות
חמאת בוטנים מתוקה כמובן. לא טבעית!