אסאדו בתנור בבירה ודבש
תיאור
אסאדו בתנור בבירה ודבש שכל אחד יתעלף עליו, עם תפוחי אדמה, גזרים בצלים כוכב אניס ומקסימום טעם!
מצרכים לתבנית פיירקס גדולה
הוראות
-
שלב 1
נמרח היטב על נתח האסאדו דבש ונניח בתבנית.
-
שלב 2
נחתוך בצורה גסה את תפוחי האדמה, הגזר והבצל. נקלף את שיני שום - 6 שיני שום נשאיר שלמות ו2 שיני שום נקצוץ, ונוסיף לתבנית האסאדו.
-
שלב 3
לקערה נשפוך בקבוק של 500 מ"ל בירה לבנה טוכר / ויינשטפן / הוגרדן. נוסיף את המלח, הפלפל, הצ'ילי הגרוס וכוכבי האניס לקערה , נערבב היטב ונשפוך לתוך תבנית האסאדו.
-
שלב 4
נכסה את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף באופן הרמטי.
-
שלב 5
מכניסים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות (מצב טורבו) בשלב האמצעי למשך 4 שעות.
-
שלב 6
לאחר 4 שעות נסיר את נייר הכסף ונייר האפייה ונצלה את האסאדו לעוד 10 דקות על 220 מעלות טורבו. נוציא את האסאדו בזהירות ניתן לו מנוחה של 20-30 דק' ונחתוך. ושיהיה בתאבון!
הערות
אפשר לשחק עם כמות הדבש הצילי המתוק והפלפל השחור – בהתאם לטעמכם. וכמובן אם יש לכם בירה אחרת שימו אותה.
למי שאין כוכבי אניס ניתן להוסיף 2 כפות של ערק כתחליף (כמובן לא חייב).