אסאדו בתנור בבירה ודבש

אסאדו בתנור בבירה ודבש pinit
רמת קושי: בינוני זמן הכנה 20 דקות זמן בישול 4 שעות זמן מנוחה 30 דקות זמן כללי 4 שעות 50 דקות
טמפרטורת בישול: 150  °C כמות מנות: 4

תיאור

אסאדו בתנור בבירה ודבש שכל אחד יתעלף עליו, עם תפוחי אדמה, גזרים בצלים כוכב אניס ומקסימום טעם!

מצרכים לתבנית פיירקס גדולה

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    נמרח היטב על נתח האסאדו דבש ונניח בתבנית.

  2. שלב 2

    נחתוך בצורה גסה את תפוחי האדמה, הגזר והבצל. נקלף את שיני שום - 6 שיני שום נשאיר שלמות ו2 שיני שום נקצוץ, ונוסיף לתבנית האסאדו.

  3. שלב 3

    לקערה נשפוך בקבוק של 500 מ"ל בירה לבנה טוכר / ויינשטפן / הוגרדן. נוסיף את המלח, הפלפל, הצ'ילי הגרוס וכוכבי האניס לקערה , נערבב היטב ונשפוך לתוך תבנית האסאדו.

  4. שלב 4

    נכסה את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף באופן הרמטי.

  5. שלב 5

    מכניסים לתנור שחומם מראש על 150 מעלות (מצב טורבו) בשלב האמצעי למשך 4 שעות.

  6. שלב 6

    לאחר 4 שעות נסיר את נייר הכסף ונייר האפייה ונצלה את האסאדו לעוד 10 דקות על 220 מעלות טורבו. נוציא את האסאדו בזהירות ניתן לו מנוחה של 20-30 דק' ונחתוך. ושיהיה בתאבון!

הערות

אפשר לשחק עם כמות הדבש הצילי המתוק והפלפל השחור – בהתאם לטעמכם. וכמובן אם יש לכם בירה אחרת שימו אותה.
למי שאין כוכבי אניס ניתן להוסיף 2 כפות של ערק כתחליף (כמובן לא חייב).

מילות מפתח: אסאדו בתנור,אסאדו בבירה ודבש בתנור,מתכון לאסאדו אפוי בתנור בבירה ודבש

שאלות ותשובות

פתח בהרחבה:
אם יש לי אסאדו יותר גדול?

אז אין בעיה. פשוט מוסיפים עוד שעה לזמנים או עד שמסירים את הכיסוי מהתבנית ושהוא מספיק רך.

האם אפשר לבשל אותו?

כן. אפשר לחתוך לקוביות גדולות לבשל את הכל ולהעביר להשחמה בתנור - גם עובד.

אפשר לשים בירה אחרת?

ברור. מה שבא לכם ומה שאתם אוהבים.

אפשר לשים בטטה?

הייתי ממליץ על ירקות שורש או ירקות קשים כדי שלא יתפרקו באפייה הארוכה - שומר, קולורבי גזר וכאלה יהיו טובים. גם שורש פטרוזיליה ושורש סלרי.

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

[https://www.instagram.com/shahar_hen_hayokra/]