ג׳חנון ביתי תימני

ג׳חנון ביתי תימני pinit
רמת קושי: מתקדם זמן הכנה 2 שעות זמן בישול 11 שעות זמן כללי 13 שעות
טמפרטורת בישול: 100  °C כמות מנות: 12
מתאים לעונה: חורף

תיאור

ג׳חנון ביתי תימני אסלי אורגינל פרווה של סבתא שושנה ז"ל מתכון מושלם ג'חנון רך וממכר שחובה להכין לשבת המלכה!

מרכיבים ל-12 ג'חנונים

פרודוקטים נוספים

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    מוסיפים למיקסר את כל החומרים: קמח סוכר סילאן מים מלח ואבקת אפייה ולששים עד שמתקבל בצל חלק ואחיד. אפשר להוריד למשטח העבודה וללוש עוד קצת עם הידיים. כסו במגבת ותנו לו לנוח 20 דקות. בנתיים מלאו שמן קנולה בקערה רחבה (עד חצי הגובה שלה זה בסדר!!

  2. שלב 2

    אחרי מנוחת הבצק חלקו את הכדור ל-12 (כדאי לשקול כל כדור שיהיו שווים!), כדררו כדורים יפים ותעבירו אותם לקערה הרחבה עם השמן. שמנו אותם גם מלמעלה (שלא יתייבשו חלילה) וכסו אותם טוב בניילון נצמד ממש שיגע בהם + במגבת! תנו לבצק לנוח בשמן שעה!

  3. שלב 3

    לאחר שעה ממיסים מרגרינה או בלונד או מחמאה בפולסים של 30 שניות במיקרוגל מזלפים על משטח עבודה רחב, לוקחים כדור אחד (תכסו את השאר בנתיים שלא יהיו חלילה חשופים לאוויר ויתייבשו!) ופותחים אותו על המרגרינה המומסת, פותחים בעדינות עד שמקבלים בצק דקיק וכמעט שקוף! אם קצת נקרע לא נורא.

  4. שלב 4

    קחו עוד מרגרינה מומסת ותמרחו על הבצק הפתוח והדקיק שפתחתם, קפלו את צד שמאל לאמצע, תנו עליו עוד שליכטה ומריחה של מרגרינה מומסת, את צד ימין גם קפלו לאמצע ותמרחו גם אותו (ממש כמו ספר!) תתחילו לגלגל לצורת ג'חנון ממש כמו בסרטון, כל פעם כדאי למתוח עוד קצת ועוד קצת ועוד קצת, בסיום תניחו בתבנית וכסו שלא יתייבשו!

    מי שרוצה גרסה חלבית שיחליף את המרגרינה בסמנה (חמאה מזוקקת) או בחמאה!
  5. שלב 5

    לוקחים סיר ג'חנון קוטר 22 מסדרים בתחתית 2 ניירות אפייה ו-3 פרוסות לחם. שופכים מעט מים , שמים נייר כסף ועליו מניחים את הג'חנונים בשורה, מזלפים סילאן או דבש או סילאן דבש קצת בשביל המתיקות מי שאוהב, מניחים בין כל "קומת ג'חנונים" נייר אפייה עגול שחותכים שיהיה תואם לסיר, בסיום מניחים נייר כסף ועליו 7 ביצים קשות שבישלנו לפני. סוגרים טוב ומכניסים את הג'חנון לתוך סיר יציקת ברזל (לא חובה למי שאין סיר יציקת ברזל), ממלאים בסיר מים עד לשלושתרבעי גובה סיר הג'חנון. ממש כמו בסרטון

  6. שלב 6

    מכניסים לתנור על 100 מעלות חום עליון תחתון לא במצב טורבו ללילה שלם (הכנסתי ל-11 שעות!) או ששמים על הפלטה לכל הלילה ויהיה מוכן לשבת. אהבתם? תגיבו למטה!

    אפשר לשים על הפלטה לכל הלילה!
מילות מפתח: ג׳חנון ביתי תימני,מתכון לג'חנון אורגינל,מתכון לג׳חנון

שאלות ותשובות

פתח בהרחבה:
אם אין לי מרגרינה ובא לי גרסה חלבית?

אז אפשר להשתמש בסמנה (חמאה מזוקקת) או בחמאה מומסת.

אם אני לא אוהב את הג'חנון שלי מתוק?

אז להפחית בסילאן ובסוכר בשלב הכנת הבצק ולא לזלף על הג'חנונים עצמם סילאן כשמכניסים אותם לסיר ג'חנון.

אם אני רוצה להכין על הפלטה?

מעולה - אפשרי. יש לשים על הפלטה לכל הלילה ולכסות את הסיר עם מגבת (רצוי).

אם אין לי סילאן ויש לי רק דבש?

יעבוד! וגם ההפך. אפשר או זה או זה!

אם אין לי סוכר חום?

אז אפשר להשתמש בסוכר לבן בכיף!

2 תגובות

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

[https://www.instagram.com/shahar_hen_hayokra/]