מטבוחה מרוקאית חריפה
תיאור
מתכון למטבוחה מרוקאית חריפה אמיתית של סבתות במרקם ריבתי טעים בבישול ארוך עם עגבניות מגי, אין דברים כאלה!
מצרכים
הוראות
-
שלב 1
טיפול בעגבניות: חורצים את עגבניות המגי מלמעלה בצורת איקס עדין ומבשלים במים חמים מספר דקות עד שהקליפה מתחילה להתנתק מהן.
-
שלב 2
בשלב שאנחנו מחכים שהקליפות של העגבניות יתחילו להתנתק אנחנו לוקחים 2 פלפלים ירוקים חריפים וקולים במחבת ללא שמן עד שמתקבלת חריכה שחורה, בסוף מכניסים לקופה וסוגרים למספר דקות (זה יעזור אחר כך לקלף את הקליפה שלהם).
יש לבדוק את חריפות הפלפלים. אפשר להשתמש גם בפלפל צ'ילי אדום, יש הנוהגים להוסיף גם פלפל אדום רגיל קלוי. -
שלב 3
מסננים את העגבניות מהמים למי קרח מחכים שיתקררו ומוציאים את הקליפות בעדינות, חותכים את העגבניות לקוביות, שופכים את הכל כולל הנוזלים לקערה ומשאירים בצד.
-
שלב 4
לסיר בישול המטבוחה מוסיפים 2 כפות שמן ו-6 שיני שום כתושות, מטגנים את השום כדקה, מוסיפים בנתיים גם את הצ'ילי הגרוס. תיזהרו לא לשרוף את השום.
-
שלב 5
מוסיפים את העגבניות שחתכנו כולל הנוזלים שלהן, מערבבים הכל טוב טוב בעוצמת אש בינונית ונזהרים שהתחתית לא תישרף.
-
שלב 6
חותכים את קליפת הפלפלים הירוקים החריפים, חותכים לקוביות ומוסיפים לבפנים (אם רוצים פחות חריף מוציאים מהם את הגרעינים!), מוסיפים 1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה, כפית מלח, כפית סוכר חום או לבן וחצי כוס שמן זית או קנולה. מערבבים היטב
-
שלב 7
מבשלים הכל כ-3 שעות על עוצמת אש נמוכה כשהכל פעם מדי פעם מערבבים כדי שהתחתית לא תישרף. בסוף אפשר "לנקז" קצת מהשמן ולשמור בצד בצנצנת. אפשר להשתמש בו כשמן תיבול לסלטים, לדגים, לפיצה, ולכל מאכל שתרצו.
הערות
לחריפות נוספת תוסיפו עוד פלפל ירוק חריף. לכמות גדולה יותר תכפילו הכל ב-3.