סיגרים ממולאים בשר אפויים בתנור
תיאור
סיגרים ממולאים בשר אפויים בתנור ללא טיגון ללא שמן בקלי קלות מקסימום טעם להכין טחינה וסחוג ירוק בצד ולטבול
מרכיבים ל-10 סיגרים
אופן ההכנה
-
שלב 1
חממו שמן זית עם פלפל שחור גרוס תוסיפו את בצל לבן חתוך לקוביות המליחו מעט וקרמלו אותו, תוסיפו את הבשר הטחון והתבלינים ופוררו את הבשר היטב עד שהוא מוכן. תקנו תיבול במידת הצורך. אם תרצו תוסיפו צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה. אפשר גם להוסיף פיסטוקים קצוצים. בסיום תעבירו לסינון במסננת עד שהבשר יתקרר ושכל הנוזלים יצאו.אם יש לכם בצל מקורמל שהקפאתם מבעוד מועד כך תוכלו לחסוך עבודה. ניתן לטחון את הבשר הטחון במעבד מזון לקבלת מרקם של "משחה" -
שלב 2
בקערה קטנה ערבבו מעט קמח ומים - הם ישמשו אותנו אח"כ לדבק שידביק את עלי הסיגר כמו שצריך.
-
שלב 3
הניחו עלה סיגר על משטח עבודה ושימו 2-3 כפות מתערובת הבשר הטחון, סגרו מימין ומשמאל ואח"כ סגרו פנימה, באמצע התהליך קחו קצת מה"דבק" שהכנו - הקמח והמים ותדביקו מעט, תמשיכו לגלגל ושימו את הסיגר עם הצד המקופל כלפי מטה על התבנית.
-
שלב 4
כמו שאמרתי הניחו את הסיגרים עם החלק המקופל כלפי מטה בתבנית עם נייר אפייה. רססו שמן זית והכניסו לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות טורבו לכ-12-15 דקות עד שהם שחומים וקריספיים להפליא.
-
שלב 5
מוציאים מהתנור מחכים שיצטננו ומכינים טחינה, סחוג ירוק או עריסה אדומה בצד ואוכלים, בתיאבון!
הערות
אפשר להחליף את הבשר הטחון בעוף טחון או פרגית טחונה.
מתכון נפלא לחג
כיף לשמוע שאהבת חג שמח!