עוגת נוטלה 2 מרכיבים
תיאור
עוגת נוטלה 2 מרכיבים בלבד ללא גלוטן קלה להכנה אפשר להכין עם הילדים והם יעופו על זה. 10 דקות עבודה!
מצרכים
הוראות
-
שלב 1
יש להוציא 4 ביצים בגודל לארג' מהמקרר לאזור מוצל בשיש ולחכות שיגיעו לטמפרטורת החדר. בנתיים קחו 240 גרם ממרח שוקולד נוטלה ושימו בקערה שעמידה לחימום במיקרוגל - כ-6 כפות גדושות. חממו חצי דקה ותוציאו, חכו טיפה שיתקרר.
-
שלב 2
ערבבו את הביצים טוב טוב עם מטרפה ידנית כ-8 דקות עד שתתקבל לכם קצפת יציבה כפי שניתן לראות בסרטון. (אפשר לעשות את זה עם מיקסר ידני). לאחר מכן תעבירו מתערובת קציפת הביצים לקערה עם השוקולד נוטלה, כל פעם שליש כמות ותערבבו בתנועת קיפול עדינה.
-
שלב 3
הדליקו תנור על 175 מעלות חום עליון תחתון, תכינו תבנית בקוטר 17 עם נייר אפייה ושפכו אליה את התערובת של קציפת הביצים והשוקולד.
-
שלב 4
הכניסו את העוגה לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לכ-25-30 דקות או עד שיופיעו סדקים על פני העוגה. תכניסו קיסם באמצע ובדקו שיוצא יבש.
-
שלב 5
תוציאו את העוגה ברגע שמוכנה ותנו לה להתקרר, היא תצנח למטה אבל אין לכם מה לדאוג היא לא אמורה לצאת גבוהה.
-
שלב 6
הכניסו למקרר ואם בא לכם קשטו באבקת סוכר וקצת פירות כמו תותים או אוכמניות וזילוף של שוקולד נוטלה מומס במיקרוגל.
הערות
אפשר להחליף את הנוטלה בממרח שוקולד אחר שאוהבים. חשוב שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר, לכן אפשר להוציא אותם שעתיים לפני ולשים באזור מוצל על השיש ורצוי על מגבת שלא יחליקו לכם.