עוגת שוקולד יומולדת פרווה ללא מיקסר
תיאור
עוגת שוקולד יומולדת ללא מיקסר פרווה בקלי קלות הכל בקערה אחת מעבירים לתבנית ושולחים לתנור, מהיר טעים, עוגה שיוצאת עסיסית!
מצרכים לתבנית 26
לגנאש שוקולד מלמעלה
הוראות
-
שלב 1
ערבבו את אבקות הקקאו, השוקולית והנס קפה עם הסוכר והמים הרותחים. ככה הקקאו יפתח יותר טוב. כדאי להדליק כבר מעכשיו תנור על 180 מעלות חום עליון תחתון במצב רגיל (לא טורבו!)
-
שלב 2
תוסיפו את שאר המצרכים הכתובים למעלה ערבבו היטב (נפו את הקמח) עד שתתקבל תערובת שוקולד חלקה ללא גושים בכלל. אפשר להשתמש במעבד מזון אם קשה לכם לערבב טוב.
כדאי לערבב במטרפה איכותית טובה ולטרוף טוב טוב. אם קשה לכם תטחנו הכל במעבד מזון חזק. -
שלב 3
תעבירו את כל התערובת השוקולדית לתבנית 26 מרופדת בנייר אפייה, הכניסו לשלב האמצעי בתנור שחיממנו מראש ל-180 מעלות חום עליון תחתון לא טורבו לאפייה של כ-40 דקות או עד שתכניסו קיסם באמצע והוא יצא יבש או עם פירורים לחים.
-
שלב 4
לגנאש שוקולד מלמעלה מוסיפים לקערה עמידה לחימום במיקרוגל חפיסה וחצי שוקולד מריר איכותי פרווה + חצי כוס קרם קוקוס (או קצפת צמחית) + כפית שמן (אפשר גם עוד כפית נס קפה ואם אתם ממש נועזים תוסיפו כפית ברנדי או ליקר קפה). מכניסים למיקרוגל ומפעילים לפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס ומקבלים תערובת אחידה וחלקה. אפשר גם להמיס על הגז בסיר קטן.
אם ממיסים על הגז יש לוודא שעוצמת האש נמוכה ושאתם לאט לאט ממיסים הכל, לא הייתי ממליץ בעוצמה גבוהה כדי לא לשרוף את השוקולד. -
שלב 5
בסיום האפייה תוציאו בזהירות את העוגה מהתנור ותחוררו בה חורים עם קיסם עבה, תעשו זאת בזהירות ובעודה רותחת שפכו עליה את גנאש השוקולד שהכנו, תיישרו הכל ותדאגו שהשוקולד חודר לתוך העוגה. חכו קצת שתתקרר מעט ופזרו סוכריות צבעוניות. חכו קצת שתתקרר עוד ותחתכו. אם אוכלים אותה חמה היא יכולה להתפרק לכם אבל אם אתם חסרי סבלנות זה בסדר היא עדיין תהיה טעימה :)
הערות
ניתן להקפיא את העוגה ולחילופין לשמור במקרר מספר ימים בקופסה אטומה!
לגרסה חלבית אפשר להשתמש לגנאש בשמנת מתוקה ובשוקולד מריר או שוקולד חלבי.
אפשר להוסיף לגנאש שוקולד ליקר קפה או ברנדי או אייריש קרים שיעניק עוד מימד של טעם נפלא!
עוגה אחת הטובות שהכנתי. אפשר חלבי?
אפשר. להחליף את הקרם קוקוס בשמנת מתוקה.