קובה סלק

קובה סלק אדום מתכון קל pinit
רמת קושי: מתקדם זמן הכנה 1 שעות זמן בישול 45 דקות זמן כללי 1 שעות 45 דקות
טמפרטורת בישול: 180  °C כמות מנות: 6
מתאים לעונה: חורף

תיאור

קובה סלק אדום מתכון קל טעים שווה מנה עיקרית מושלמת לשבת מתכון עיראקי סודי תכינו בהול!

מצרכים לכ-18-19 קובות

למעטפת הקובה (סולת)

מצרכים למרק הסלק

הוראות

סרטון
כבוי פעיל
  1. שלב 1

    יש לחמם במחבת 3 כפות שמן זית, ולקרמל על אש נמוכה בצל סגול אחד חתוך לקוביות עם מעט מלח ומים במשך כ30-40 דקות.

  2. שלב 2

    נוסיף למחבת 600 גרם בשר בקר טחון (25% מהתערובת צריך להיות שומן) ומטגנים בעוצמת אש גבוהה. לאחר מכן נוסיף 3 גבעולי סלרי קצוצים דק, כפית מלח , חצי כפית בהרט, חצי כפית פלפל טחון ומערבבים היטב עד שהכל מתפורר והנוזלים מתאדים לחלוטין. ניתן לתקן תיבול לפי הצורך. בסיום מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למספר שעות/לילה.

    חובה שיהיה שומן בבשר!
  3. שלב 3

    לאחר שהבשר התקרר, נוציא את הקערה מהמקרר ונערבב היטב את התערובת. (תערבבו את השומן מלמטה-זה מה שיקשור את הקובה לקציצה)

    ניקח כף או כפית (במידה ורוצים קובה קטנות יותר) מהתערובת ובעזרת הידיים ניצור קציצות (נוצרים בערך כ18-19 קציצות). את הקציצות נסדר על תבנית עם נייר אפייה, נכסה בניילון נצמד ונכניס למקפיא עד שהקציצות קפואות לגמרי.

  4. שלב 4

    לאחר מספר שעות וכשהקציצות קפאו לגמרי נכין את המעטפת של הקובה. ניקח חצי קילו סולת, כפית שמן, חצי כפית מלח ו280 גרם מים. נערבב היטב עד שאין גושים, נכסה בניילון נצמד לכ-20 דקות. לאחר מכן קחו חתיכה מהסולת וצרו עיגול דק כמו פיתה, קחו קציצת בשר קפואה שימו באמצע ותעטפו היטב, את יתרת הסולת מלמעלה תחתכו ונסו להגיע לשכבה דקה במיוחד!

    כתבתי מלמטה עוד 2 שיטות וטיפים לעיטוף הבשר :)
  5. שלב 5

    מביאים את המרק לרתיחה ומכניסים כל פעם נגלה של 4 קובות קפואות. חשוב בין הנגלות לערבב את הקובות בעדינות כדי שלא ידבקו! אם תכניסו הרבה קובות קפואות בבת אחת הטמפרטורה תרד והכל יהרס! חכו פשוט עוד 1-2 דקות שהמרק ירתח שוב ותכניסו עוד 3-4 קובות! לאחר שהכנסתם את כל הקובות יש לבשל את אותן במרק כ40-45 דקות. תיזהרו לבשל את הקובה יותר מידי כדי שלא יתפרקו לכם!

אופן הכנת המרק

  1. שלב 1

    נשטוף את הסלקים היטב וננגב , נחתוך את החלק העליון והתחתון ונסדר בקערה. נוסיף מים חמים לקערה עד לחצי גובה הסלקים, נסגור בנייר כסף ונכניס לשעה אפייה בתנור על 180 מעלות. לאחר מכן נוציא את הקערה ונותנים לה להתקרר. את המים בקערה ומיצי הסלק נשמור בצד!

  2. שלב 2

    לאחר שהסלקים התקררו נקלף אותם, נחתוך לקוביות, נניח בקערה ונתחיל לעבוד על המרק.

  3. שלב 3

    בסיר גדול מחממים 6 כפות שמן זית. ברגע שהשמן חם נוסיף בצל 1 סגול קצוץ, ממליחים מעט ומקרמלים אותו היטב. בסיום הקרמול נוסיף 4 שיני שום כתושות, נערבב דקה ונוסיף כף גדושה של רסק עגבניות מרוכז ונערבב על אש בינונית.

  4. שלב 4

    מוסיפים 1 כף מלח, 2 כפות סילאן ו-1 כף אבקת מרק ומערבבים היטב, קוצצים גס את עלי המנגולד ומוסיפים, מוסיפים את קוביות הסלקים שחתכנו, מיץ לימון סחוט טרי מלימון אחד, את מי הסלקים ששמרנו ממקודם ו-2 גבעולי סלרי חתוכים גס עם העלים לסיר

  5. שלב 5

    מוסיפים מים חמים עד לכיסוי, מערבבים, מתקנים תיבול לפי הטעם, סוגרים, מביאים לרתיחה ומבשלים בעוצמה נמוכה כ40-60 דקות.

  6. שלב 6

    לקראת סיום בישול המרק ניתן להכניס את הקובה בהתאם לשלבים הרשומים למעלה.

הערות

חשוב שתטגנו את הבשר עם שומן! לפחות 25-30% שומן, אם לא יהיה שומן הוא לא יקשר. ולמה כדאי לטגן ולא להשתמש בבשר חי? כיוון שהוא בבישול מצטמצם ומפריש נוזלים ואז קציצת הקובה תהיה פחות מוצלחת.

מילות מפתח: קובה סלק אדום,קובה סלק,קובה סלק מתכון

שאלות ותשוובת

פתח בהרחבה:
האם ניתן להקפיא את הקובה לאחר הציפוי בסולת ולהשתמש בהם אחר כך?

כן, ניתן לשמור את הקובות בתבנית קרמבו ולהקפיא. ככה לא יהיה להן ריח של מקפיא חלילה.

יש עוד דרך לעטוף את הקובה בקלות?

כן! יש את השיטה של ציפוי בביצה, סולת, ביצה וסולת בצורה הרמטית ולזרוק לרוטב, ניסיתי אותה והיא מעולה. ויש עוד שיטה שזה לקחת את הסוחט לימונים, לשים בו עליו שקית ניילון ששמים בה סנדוויצ'ים, לשים חתיכת סולת, לסגור, ואז יצא לנו עיגול דקיק שנוכל לשים בו בשר, פטנט מדליק לאללה!

1 תגובות

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

[https://www.instagram.com/shahar_hen_hayokra/]